Pozsik Gergő a Zengő Motorsport és Michelisz Norbi designere lett!

Pozsik Gergő iskolánkban végzett 2012-ben Mozgókép- és animációkészítő szakon. Már akkor feltűnt tanárainak, hogy rendkívül érdekli az autósport. Szintén “autóbolond” tanárával rendszeresen átbeszélték a túraautózással kapcsolatos híreket, információkat sőt néha – egy kicsit szakmai szemmel – megvitatták az autók designját.

Most azonban a hétvégi WTCC futamok után a két autósport rajongó, a volt diák és tanára összetalálkoztak a Hungaroring parkolójában, és rövid beszélgetés után kiderült az örömteli hír, hogy Gergő tervezte a Zengő Motorsport boxfalát, valamint Michelisz Norbi új overallját. Az idő rövidsége miatt, a beszélgetés este a Facebookon folytatódott.

Miként sikerült ezt a munkát elnyerned?

A Zengő Motorsport Kft. munkatársa Szabó Ildikó keresett fel egy közösségi oldalon 2013 év végén, pár a Zengő Motorsport oldalára általam hobbiból készített majd feltöltött autótervem láttán. Telefonos egyeztetés követően felkért, hogy készítsek pár látványtervet a 2014-es Hondára.

Az autótervek láttán a csapat menedzsmentje megbízott Norbi overalljának elkészítésével is, amit természetesen elvállaltam. Több tervet is készítettem, ami közül került ki végül a győztes overall dizájn, melyet a MOL Group kommunikációért felelős csapata választott ki, akárcsak Norbi Hondájának tervét is. Itt végül a gyári Hondák matricázásáért felelős cég terve nyerte el a tetszésüket.

Az elfogadott látványtervnél felkértek, hogy segítsek véglegesíteni a tervet. A kész és elfogadott overall és autó terv után, a Zengő Motorsport box falának kivitelezésénél számítottak rám, amit szűkös határidőn belül kellett megoldanom. A jövőben ötletként merült föl a Zengő kamion, hasonló formában történő tervezése.

 

Mi ihletett meg, mire kellett odafigyelned a tervezésnél?

Minden tervnél az egyszerűségre törekedtem. Az overall tervnél meg volt szabva, hogy melyik logónak hol kell lennie, így adta magát, hogy melyik résznek milyen színűnek kell lennie. Természetesen a csapat idei színeivel dolgozhattam egy brandbook alapján.

A boxfal elkészítésére, mint már említettem szűkös határidő volt, 4 óra állt a rendelkezésemre, mivel párhuzamosan épp dolgoztam akkor a Sanatmetal Kft.-nél, mint CNC gépkezelő, folyamatos műszakban. Éjszakázásból hazajövet készültek el a tervek, ahol az volt a koncepció, hogy az elemek helye a legkisebb mértékben legyen fix, minél inkább flexibilis legyen. Végül a legegyszerűbb terv nyerte el a csapat tetszését, mint ahogy kiderült a letisztultsága miatt esett rá a választás.

Norbi, Zengő Zoltán és a csapat mit szólt hozzá?

Szombaton délelőtt a fotózást megelőzve volt szerencsém találkozni Zengő Zolival, aki megköszönte személyesen is a segítségemet, illetve azt mondta korábban, hogy azért lett ilyen a box, mert bízik abban, hogy ez szebbé, jobbá, barátságosabbá teszi a környezetüket. Norbival tulajdonképpen a fotózás alatt míg körbejártuk a kocsit ugyanezekről beszéltünk, mint amiről eddig írtam. Norbi nagyon közvetlen volt, tetszettek neki a tervek, egyedül az autóterveimet nem látta, épp azt beszéltük és mutogattam a Blikk képén, hogy az én tervem milyen volt.

 

A csapatból még találkoztam Juhász Szabolccsal és természetesen Szabó Ildikóval. Ildikónak köszönhetek mindent, hogy felkeresett, hogy kért egy autótervet amiből aztán kialakult ez az egész és részese lehettem egy ekkora élménynek a Hungaroringen.

Interjúkészítés (forrás: Blikk.hu).

Az Blikk interjúja itt érhető el.

Gergőnek gratulálunk a fantasztikus munkához, és további sikereket kívánunk neki!

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Oktatási azonosítónk

OM200679

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Nincs megjeleníthető Facebook bejegyzés

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Nincs megjeleníthető Facebook bejegyzés