Pozsik Gergő a Zengő Motorsport és Michelisz Norbi designere lett!

Pozsik Gergő iskolánkban végzett 2012-ben Mozgókép- és animációkészítő szakon. Már akkor feltűnt tanárainak, hogy rendkívül érdekli az autósport. Szintén “autóbolond” tanárával rendszeresen átbeszélték a túraautózással kapcsolatos híreket, információkat sőt néha – egy kicsit szakmai szemmel – megvitatták az autók designját.

Most azonban a hétvégi WTCC futamok után a két autósport rajongó, a volt diák és tanára összetalálkoztak a Hungaroring parkolójában, és rövid beszélgetés után kiderült az örömteli hír, hogy Gergő tervezte a Zengő Motorsport boxfalát, valamint Michelisz Norbi új overallját. Az idő rövidsége miatt, a beszélgetés este a Facebookon folytatódott.

Miként sikerült ezt a munkát elnyerned?

A Zengő Motorsport Kft. munkatársa Szabó Ildikó keresett fel egy közösségi oldalon 2013 év végén, pár a Zengő Motorsport oldalára általam hobbiból készített majd feltöltött autótervem láttán. Telefonos egyeztetés követően felkért, hogy készítsek pár látványtervet a 2014-es Hondára.

Az autótervek láttán a csapat menedzsmentje megbízott Norbi overalljának elkészítésével is, amit természetesen elvállaltam. Több tervet is készítettem, ami közül került ki végül a győztes overall dizájn, melyet a MOL Group kommunikációért felelős csapata választott ki, akárcsak Norbi Hondájának tervét is. Itt végül a gyári Hondák matricázásáért felelős cég terve nyerte el a tetszésüket.

Az elfogadott látványtervnél felkértek, hogy segítsek véglegesíteni a tervet. A kész és elfogadott overall és autó terv után, a Zengő Motorsport box falának kivitelezésénél számítottak rám, amit szűkös határidőn belül kellett megoldanom. A jövőben ötletként merült föl a Zengő kamion, hasonló formában történő tervezése.

 

Mi ihletett meg, mire kellett odafigyelned a tervezésnél?

Minden tervnél az egyszerűségre törekedtem. Az overall tervnél meg volt szabva, hogy melyik logónak hol kell lennie, így adta magát, hogy melyik résznek milyen színűnek kell lennie. Természetesen a csapat idei színeivel dolgozhattam egy brandbook alapján.

A boxfal elkészítésére, mint már említettem szűkös határidő volt, 4 óra állt a rendelkezésemre, mivel párhuzamosan épp dolgoztam akkor a Sanatmetal Kft.-nél, mint CNC gépkezelő, folyamatos műszakban. Éjszakázásból hazajövet készültek el a tervek, ahol az volt a koncepció, hogy az elemek helye a legkisebb mértékben legyen fix, minél inkább flexibilis legyen. Végül a legegyszerűbb terv nyerte el a csapat tetszését, mint ahogy kiderült a letisztultsága miatt esett rá a választás.

Norbi, Zengő Zoltán és a csapat mit szólt hozzá?

Szombaton délelőtt a fotózást megelőzve volt szerencsém találkozni Zengő Zolival, aki megköszönte személyesen is a segítségemet, illetve azt mondta korábban, hogy azért lett ilyen a box, mert bízik abban, hogy ez szebbé, jobbá, barátságosabbá teszi a környezetüket. Norbival tulajdonképpen a fotózás alatt míg körbejártuk a kocsit ugyanezekről beszéltünk, mint amiről eddig írtam. Norbi nagyon közvetlen volt, tetszettek neki a tervek, egyedül az autóterveimet nem látta, épp azt beszéltük és mutogattam a Blikk képén, hogy az én tervem milyen volt.

 

A csapatból még találkoztam Juhász Szabolccsal és természetesen Szabó Ildikóval. Ildikónak köszönhetek mindent, hogy felkeresett, hogy kért egy autótervet amiből aztán kialakult ez az egész és részese lehettem egy ekkora élménynek a Hungaroringen.

Interjúkészítés (forrás: Blikk.hu).

Az Blikk interjúja itt érhető el.

Gergőnek gratulálunk a fantasztikus munkához, és további sikereket kívánunk neki!

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oktatási azonosítónk

OM200679

Keresés

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Fényképek Eszterházy Károly Gyakorló Középiskola, Szakképzés bejegyzéséből

Ma délután az érdeklődők, egy rendkívül izgalmas szakmai előadást hallgathattak meg Fischer Ferenc animációs filmrendezőtől, és..

8 like, 0 hozzászólások1 hete

Tanulónk, Tóth Anna nem csak animáció készítésben jeleskedik! 😉 Gratulálunk!

13 like, 0 hozzászólások3 hete

mozgokep-animacio-grafika.hu

Már letölthető a frissített JELENTKEZÉSI LAPUNK! Várunk minden kedves animáció, film és grafika iránt érdeklődő tanulót! Postára..

1 like, 0 hozzászólások1 hónapja