Mozgókép- és animációkészítő

A mozgókép -és animációkészítő szakma kétéves képzése során diákjaink elsajátítják a mozgókép elméleti és gyakorlati alapjait. Célunk, hogy a tanulók megismerjék a film, a digitális videó, az animáció (2D és 3D) technikájával létrehozható mozgóképi alkotások technikai, gondolati, képzőművészeti lehetőségeit. A mozgókép elméleti órákon, a mozgókép kialakulása, annak működése, formanyelve, értése fontos feladatunk. A forgatási gyakorlatokon megtanulják diákjaink a kamerák és kiegészítőik használatát, a stúdióban használatos lámpák és fényformáló eszközök kezelését.

                                                                                   

Ship_v03
by czegledit
on Sketchfab

A 3D-s grafikán belül, a modellezés, textúrázás, renderelés és animáció folyamataival ismerkednek meg 3ds max és Mudbox környezetben.  A 2D-s animációt, az Adobe szoftverek, valamint az Anime Studio segítségével tanulnak diákjaink.

Az iskola elvégzése után diákjaink a szakma különböző területein tudnak elhelyezkedni (az animációs stúdiók különféle területein beállításirajz-készítő, képes forgatókönyv (storyboard)-rajzoló, sík- és plasztikus figuratervező, mozdulattervező-rajzoló, háttérfestő, számítógépes munkatárs feladatokat láthatnak el, illetve TV és filmstúdiókban segédoperatőri, világítástechnikai, hangtechnikai és számítógépes grafikus asszisztensi munkakörökben eredményesen dolgozhatnak).
Szakmai vizsgáinak befejeztével a szakág különféle területein, felsőfokon folytathatják  tanulmányaikat.

Sok nálunk végzett hallgatónk tanul, vagy végzett művészeti egyetemeinken, illetve dolgoznak a szakmában itthon és külföldön.

Modulok:

  • 10586-12 Művészetelmélet és ábrázolás
  • 10589-12 Kortárs szakmai környezet
  • 11498-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.
  • 12018-16 Médiaművészeti alapismeretek
  • 11640-16 3D modellező
  • 11643-16 Animációkészítő szakmai ismeretek
  • 12019-16 Mozgóképkészítő szakmai ismeretek

Hasznos képzésinformációk
Megnevezése: Mozgóképi animációkészítő
Képzés-azonosító szám: 54 213 03
Képzés típusa: Iskolarendszerű OKJ szakképzések (ISZK)
Jelentkezési feltétel: érettségi vizsga, pályaalkalmassági, szakmai alkalmassági és egészségügyi alkalmassági vizsgálat
Képesítések köre: OKJ alapképzés

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Oktatási azonosítónk

OM200679

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Nincs megjeleníthető Facebook bejegyzés

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Nincs megjeleníthető Facebook bejegyzés