Látogatás a Kecskemétfilm Kft. animációs műhelyeiben

Tanáraink eredményes pályázati munkájának eredményeként 2017. április 26-án az NTP-SZTG-16 pályázat keretein belül – a 60 órás tehetséggondozó tanfolyamot kiegészítve – ellátogathattunk a számos nagysikerű animációs filmsorozatot jegyző Kecskemétfilm Kft. alkotó műhelyeibe.

Szerda reggel, kávéval kezdve, mindenkinek sikerült korábban felkelni, mint amikor suliba kell jönni. Reggel hét óra előtt kissé fagyoskodva várakoztunk az indulásra, de a fagyosság azonnal felolvadt amint végre beülhettünk a meleg buszba és elindulhattunk célunk felé, Kecskemétre a filmstúdióba.

A 3 órás buszút végén a megérkezés mindenkinek megkönnyebbülést jelentett elgémberedett tagjainak. A stúdióban munka a látogatásunk ellenére sem állt meg, így megfigyelhettük mekkora nyüzsgés van odabent. Egy kis film vetítés és bemutatkozó után – melyben elmesélték mikor alakult a stúdió – megmutatták hogyan dolgoztak.

Ezután a csapat ketté vált. Megnéztünk az újonnan készült Cigánymesékből a Tűzpiros kígyót ami mindenkinek nagyon tetszett, majd a 3D animációs műhelyben bekukkanthattunk hogyan is készülnek a karakterek, a helyszínek, milyen szoftvereket használnak. Érdekes volt megfigyelni, hogy a klasszikus festészeti technikát hogyan ötvözik a modern számítógépes módszerekkel.

A 2D animációs műhelyben megfigyelhettük hogyan dolgoznak egy hercegnős mesével amelyet német országba készítenek. A munkafolyamat azon részébe is beletekinthettünk, ahogy képkockákon keresztül megmozgatják a karaktert. Egy kis ebéd szünet után újra visszatértünk a rajzolókhoz akik megmutattak egy részt a Négy szögletű Kerek sorozatból. Az ott dolgozók örömmel válaszoltak minden kérdésünkre, valamint érdeklődve tekintették meg társaink iskolában készült munkáit, ezzel is biztatva és motiválva minket. Sokat tanultunk ebből, hiszen rengeteg dicséretet kaptunk, és építő kritikával is hozzájárultak szakmai fejlődésünkhöz.

Rengeteg élménnyel és jó tanácsokkal felvértezve jöhettünk haza Kecskemétről. Reméljük, hogy továbbiakban is sikerül még eljutnunk hasonló hazai mozgóképes és animációs műhelybe, melyek segíteni fognak minket a szakmában való helytállásban.

Tóth Petra

Oktatási azonosítónk

OM200679

Keresés

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Gratulálunk az idén végzett, felsőoktatásba felvételt nyert tanulóinknak! Büszkék vagyunk rátok!

6 like, 0 hozzászólások1 hónapja

FELVÉTELI!!! Érdekel az animáció, a filmkészítés, festészet, grafika? Piacképes szakmát szeretnél? Akkor jelentkezz hozzánk! Jelentkezési..

7 like, 0 hozzászólások3 hónapja

Fényképek Eszterházy Károly Gyakorló Középiskola, Szakképzés bejegyzéséből

Ma délután az érdeklődők, egy rendkívül izgalmas szakmai előadást hallgathattak meg Fischer Ferenc animációs filmrendezőtől, és..

8 like, 0 hozzászólások4 hónapja