Felvételi

Miért éri meg nálunk tanulni?

 • Csak 2 év, és kapsz egy piacképes szakmát.
 • Gyakorlatorientált képzés (a tanórák 70%-a gyakorlat).
 • 3-4 m Ft értékben oktatunk szoftverismeretet (Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, After Effects, 3Ds Max, Mudbox, Anime Studio).
 • Felkészítünk a művészeti egyetemek felvételijére (rajzi tudás, portfólió, látásmód).
 • Többletpont a felvételinél!
 • Alacsony csoportlétszám – így garantáltan odafigyelünk mindenkire.

Amit kínálunk: Magas színvonalú, minőségi képzés befejezése után a kiadott szakképesítést igazoló bizonyítványokat (OKJ és Europass) az EU összes tagállamában elfogadják.

A megszerzett ismeretek, készségek jó alapot biztosítanak tanulóinknak, hogy sikeresen folytathassák tanulmányaikat a felsőoktatás rendszerében.

Tanulóink nem csak Egerből és közvetlen környékéről, hanem az egész ország területéről érkeznek. Iskolánkban 2003-tól működik művészeti szakképzés. Célunk olyan szakemberek képzése akik átfogó szakmai ismeretekkel rendelkeznek, amelyek képessé teszik őket alkotóművészi feladatok megoldására vagy arra, hogy kivitelezési feladatokat önálló vállalkozóként is megoldjanak.

A 2018/2019-es tanévben három szakképesítést hirdetünk meg. A jelentkezők száma alapján választjuk ki azt a két szakot, melyet nappali rendszerű képzési formában indítani fogjuk.

 • Festő OKJ 54 211 03
 • Grafikus OKJ 54 211 04
 • Mozgókép- és animációkészítő OKJ 54 213 03

MOZGÓKÉP – ÉS ANIMÁCIÓKÉSZÍTŐ

A mozgókép -és animációkészítő szakma kétéves képzése során diákjaink elsajátítják a mozgókép elméleti és gyakorlati alapjait. Célunk, hogy a tanulók megismerjék a film, a digitális videó, az animáció (2D és 3D) technikájával létrehozható mozgóképi alkotások technikai, gondolati, képzőművészeti lehetőségeit. A mozgókép elméleti órákon, a mozgókép kialakulása, annak működése, formanyelve, értése fontos feladatunk. A forgatási gyakorlatokon megtanulják diákjaink a kamerák és kiegészítőik használatát, a stúdióban használatos lámpák és fényformáló eszközök kezelését. A 3D-s grafikán belül, a modellezés, textúrázás, renderelés és animáció folyamataival ismerkednek meg.
A 2D-s animációt, az Adobe szoftverek, valamint az Anime Studió segítségével tanulnak diákjaink.

GRAFIKUS

A képzés két éve során tanulóink megismerkednek a szakmában elvárt elméleti és gyakorlati tudással. A hagyományos sokszorosító grafikai eljárások mellett, a szoftverismeret órák keretén belül, elsajátítják az Adobe szoftverek használatát is, megtanulva a számítógépes grafika alapjait.

FESTŐ

A festő olyan vizuális, művészeti alapképzettséggel, rajzi, festészeti ismeretekkel rendelkező szakember, aki a festészet különböző területein (táblakép, festészeti feladatok) esztétikai, szakmai feladatokat lát el.
A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • alkalmazni a kor követelményeinek megfelelő technikai eljárásokat
 • ismerni a korszerű szakmai szemléleti elvárásokat
 • széleskörű szakmai, művészi, művészettörténeti tudása alapján tervezési és gyakorlati feladatok megoldására önálló vállalkozóként is,
 • továbbá tanulmányai folytatására művészeti főiskolákon, egyetemeken.

Amit kínálunk:

Magas színvonalú, minőségi képzés

 • Az elméleti és gyakorlati képzés szép, kulturált környezetet biztosító intézményünk korszerű, jól felszerelt termeiben folyik.
 • Az oktatást folyamatosan bővülő, modern szemléltető- és demonstrációs eszközpark, valamint korszerű informatikai és oktatástechnikai eszközök segítik.
 • Oktatóink sokoldalú, jól felkészült, magas színvonalú szakmai ismeretekkel és többéves gyakorlattal rendelkező szakemberek.

A képzés befejezése után

 • a növekvő munkaerő-piaci igény jó lehetőséget biztosít az iskola befejezése utáni munkába álláshoz;
 • a megszerzett ismeretek, készségek jó alapot biztosítanak tanulóinknak, hogy sikeresen folytathatják tanulmányaikat a felsőoktatás rendszerében;
 • a kiadott szakképesítést igazoló bizonyítványokat (OKJ és Europass) az EU valamennyi tagállamában elfogadják.

Felvételi információk

A képzés az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmai végzettség megszerzésére készít fel.

 • A képzés ingyenes (első szakképesítés esetében).
 • Második szakképesítés esetén tandíj fizetendő.
 • Felvételi korhatár: 25. életév. *
 • Vidékiek számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk.

A beiskolázás feltételei:

 • érettségi bizonyítvány
 • egészségügyi alkalmasság

Felvételi vizsga nincs, felvételi elbeszélgetést tartunk.

A jelentkezés módja:

Az iskola által kiadott jelentkezési lapon történik, beszerezhető az iskolában személyesen, vagy letölthető a szakképzés honlapjáról.

A jelentkezési határidő: 2019. június 20.

Felvételi eljárás: 2019. július 02.

Pótfelvételire jelentkezés határideje: 2019. augusztus 19.

Pótfelvételi eljárás: 2019. augusztus 28.

További információ képzéseinkről:

Válóczi Krisztina szakképzési koordinátor,
Telefon: 36/510-412

*Iskolai rendszerű nappali képzés korhatára
Nappali rendszerű iskolai oktatásban, abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 25. életévét. Ha azonban az általános iskola első évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt, akkor abban az évben kezdheti utoljára tanévet, amelyikben a 25. életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló esetén, valamint a súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló esetén, továbbá, ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudták teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt, a fentiekben meghatározott életkorhoz három évet hozzá kell számítani. Kitolódik a korhatár akkor is, ha a szakképzési évfolyamok száma kettőnél több.

Tanulói jogviszony
A tanuló az iskolával tanulói jogviszonyban áll. A tanulói jogviszony a beiratkozással jön létre és az elbocsátás, az intézményből való kizárás kimondásának, illetve a tanulói névsorból való törlésének napjáig tart. A képzés befejezése esetén a tanulói jogviszony a vizsgaidőszak utolsó napján szűnik meg.

Oktatási azonosítónk

OM200679

Keresés

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Fényképek Eszterházy Károly Gyakorló Középiskola, Szakképzés bejegyzéséből

Ma délután az érdeklődők, egy rendkívül izgalmas szakmai előadást hallgathattak meg Fischer Ferenc animációs filmrendezőtől, és..

8 like, 0 hozzászólások1 hete

Tanulónk, Tóth Anna nem csak animáció készítésben jeleskedik! 😉 Gratulálunk!

13 like, 0 hozzászólások3 hete

mozgokep-animacio-grafika.hu

Már letölthető a frissített JELENTKEZÉSI LAPUNK! Várunk minden kedves animáció, film és grafika iránt érdeklődő tanulót! Postára..

1 like, 0 hozzászólások1 hónapja