Felépült a Szakképzés új bázisa

Befejeződött az Agria Térségi Integrált Szakképző Központ gyakorlati képzőhelyének építése. Az épületekben mind a középfokú, mind a felsőfokú szakképzés számára biztosítanak gyakorlati képzési lehetőséget. A partneriskolák diákjai januártól többek között tankonyhát, tanéttermet, rendezvényteret és rádió stúdiót vehetnek birtokba.

Közel egymilliárd forint pályázati forrásból valósult meg az Agria TISZK infrastrukturális fejlesztése. A beruházás célja az, hogy a partnerintézmények, vagyis a Wigner, a Kontawig, Neumann, a Szent Lőrinc, a főiskola és az EKF Gyakorló diákjai számára magasabb színvonalon biztosítsanak gyakorlati képzést, ezzel növelve esélyüket az elhelyezkedésben. A fejlesztés több területet is érintett.

A közel 2000 négyzetméteres hasznos területtel rendelkező központi képzőműhely építése februárban kezdődött. A szakképzés két új épületben valósul meg: a Bartók tér felőli A-épületben egy multifunkciós, oktatásra is alkalmas rendezvényteret és egy tanbüfét hoztak létre.

A Trinitárius utca felőli B-épületben tankonyhát, tanéttermet, képességfejlesztő szobát, könyvtárat és rádiós stúdiót alakítanak ki. Az épületek tervezésekor fontosnak tartották, hogy az új képzőműhely illeszkedjen a környező épületekhez. A beruházás a parkolófejlesztéssel és parkosítással együtt bruttó 650 millió forintból valósult meg.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Oktatási azonosítónk

OM200679

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Nincs megjeleníthető Facebook bejegyzés

Legutóbbi Facebook bejegyzések

Nincs megjeleníthető Facebook bejegyzés